La inceput de an se tot discuta despre setarea obiectivelor, despre lucrurile pe care dorim sa le indeplinim in acel an.

Cu toate astea, prin natura umana, noi suntem LENESI. Asa este conceput creierul nostru sa functioneze. In același timp, lucrurile pe care le scriem ni se intiparesc mai bine la nivel de subconstient.

Acest 2023 Challenge pe care mi l-am propus, sigur o sa va para interesant si destul de simplu de atins. Daca ne dorim cu adevarat sa progresam. Pe langa clasicele obiective despre care vorbeam mai sus, eu mi-am propus, ca in fiecare luna sa fac aceste trei lucruri importante:

1. Sa citesc o carte
2. Sa privesc doua filme bune
3. De trei ori pe saptămana sa fac antrenament

Si le vom lua pe rand, pentru ca fiecare dintre aceste scopuri vine cu o notă personala.

 

2023 Challenge – Sa citesc o carte pe luna

2023 Challange_o carte buna

Mi se pare un lucru rezonabil, nici un efort prea mare, dar nici sa citim o carte pe an. Fie ca este o carte cu pagini groase sau mai subtiri, iti vei defini singur cartile pe care doresti sa le lecturezi.
Dar, ideea mea ar fi sa citesti acele carti care sa te ajute să te dezvolti. Fie ca este vorba de literatura, fie dezvoltare cognitiva, poate dezvoltare emotionala sau spirituala. Ce anume stii ca te ajuta sa-ti imbunatatesti viata.
Din punctul meu de vedere, este foarte important sa citim. Informatia ne ajuta sa evoluam, sa devenim mai buni, mai inteligenti… Sa ne dezvoltam.

 

2023 Challenge – Să privesc două filme bune

2023 Challange_doua filme bune

Doua filme interesante am adaugat la acest 2023 Challenge. Iar aici nu ma refer neaparat la acele filme din top-ul Neflix, Hollywood blockbusters sau alte filme premiate. Mai mult decat atat, fiecare defineste ce inseamnă bun pentru el.

Aici eu vin cu ideile mele, iar tu, esti liber sa le modelezi si transformi in functie de obiectivele tale personale. Poate ai nevoie sa-ti dezvolti mai mult creativitatea, iar atunci filmele dintr-un anumit domeniu iti vor fi de mare ajutor. Tu stii cel mai bine ce ti se potriveste!

Pentru mine, cand spun doua filme interesante, nu ma refer la acele filme tipice, de actiune. Ci ma gandesc la acele filme care vin cu lectii de viata, cu putină psihologie sau concepte, idei care sa te faca sa-ti pui intrebari. Filme cu o alta viziune asupra vietii. Doua filme pe luna mi se pare un obiectiv destul de usor de realizat. Doar sa ne dorim sa privim doua filme interesante, care sa ne ajute mai departe, in relatiile cu cei din jur sau cu noi insine.

 

 

2023 Challenge – De trei ori pe săptamana sa fac antrenament

Prin antrenament, in cazul meu poate sa insemne urmatoarele:

Sa joc ping – pong, sa joc fotbal, sa merg pe strada sau in parc, sa alerg sau sa particip la alte sporturi de sezon, cum ar fi schiatul. Daca tot este iarna.
Ideea esentiala este ca orice activitate care iti pune corpul in miscare, poate sa te ajute. Tu alegi care este varianta de miscare sau antrenament potrivita tie si nevoilor tale. Poate mergi la sala sau alergi prin parc. Poate mergi cu bicicleta sau mergi pe jos. Atata timp cat faci miscare, este un lucru foarte important.

De trei ori pe saptamana, ar fi ideal, sa faci o formă de antrenament sau miscare. Este lucrul pe care eu mi l-am propus si pe care ti-l propun si tie

Ca o concluzie, tu ai un 2023 Challenge? Ce ai de gand sa faci anul acesta pentru tine?

Gandeste-te putin. Pentru tine, pentru sufletul tau, pentru spiritul tau, pentru corpul tau. Ce vei face anul acesta? Iti asumi sa atingi niste obiective ca cele pe care ti le-am propus?
Este alegerea ta. Eu vin cu aceste recomandari catre tine, pentru ca stiu cat de mult te pot ajuta. Pe mine ma ajuta, pe mentorii mei si pe colaboratorii mei, care fac aceste trei lucruri, i-a ajutat extraordinar de mult.

In spiritul si ideea acestui 2023 Challenge am filmat un videoclip pentru voi, in care am rezumat toate aceste ganduri care sper sa va motiveze la fel de mult cum ma motiveaza pe mine!